Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Изрядни платци съдят ВиК Пловдив за дискриминация

Колективен иск от името на изрядните платци ще заведе срещу ВиК Асоциацията на потребителите на общeствената услуга "Питейно-битово водоснабдяване" до два месеца, съобщи в. "Марица".

 
Лоялните клиенти са дискриминирани за сметка на некоректните. Затова като организация ние ще се опитаме да ги защитим, заяви адвокат Иван Груйкин от асоциацията. В Сливен вече е предявен такъв иск. Искаме съдът да преустанови тази практика.
 
Настояваме и за парична компенсация от 18 200 лева за един месец, която ще получат лоялните клиенти, допълни Груйкин. 
 
Сливенският модел ще се използва и в Пловдив. 50 000 роми не плащат вода, откакто са родени. Загубите са 1 кубик в минута при нормално потребление за целия Пловдив 2 кубика за минута, изчислил е бившият директор на ВиК и дългогодишен ръководител на Пречиствателна станция инженер Николай Сомлев.
 
Не може това население да бъде извън държавата и държавата да се грижи за него сякаш е много специално. И аз искам да съм циганин: да не плащам ток, вода, данъци, възкликна инженер Сомлев.
 
Той допълни, че ВиК дружеството не се интересува от близо половината от населението на Пловдив. Консумацията на вода в града е 5 милиона кубика на месец, толкова е и в областта, изчислил е инженер Сомлев. 
 
Според него тези цифри се крият, защото за миналата година били отчетени 80 милиона кубика. В държавата непрекъснато се говори за Октопод, а никой не знае къде е. Октоподът е в монопола: енергийния, водния, телефонния, посочи инженер Сомлев.

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив