Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

И сарай-оградата на Доган незаконна

Съдът окончателно потвърди незаконността на масивната ограда около имота на "Стар Беловодски път" № 46, по-известен като боянските сараи на Ахмед Доган, съобщиха от Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК).

 
По-рано последна инстанция на Върховния административен съд (ВАС) потвърди заповедите за събаряне на навес – барбекю със санитарен възел и контролно-пропускателен пункт на същия адрес.
 
ДНСК е изпратила покани за доброволно разрушаване на барбекюто и КПП-то до фирмата собственик на имота - "Делта Епсилон", представлявана от Красимир Дюлгеров.
 
Предстои изпращането на покана и за събаряне на оградата около "сараите" – дом и хотел на ДПС за подготовка на кадри, в който живее в по-голямата част от времето лидерът на движението Ахмед Доган.
 
След получаването им започва да тече 14-дневен срок за доброволно изпълнение. Ако фирмата откаже сама да разруши незаконните постройки, ДНСК ще определи фирма изпълнител и ще насрочи дата за събарянето.
 
В предаването „Нека говорят“ по бТВ предишния следобед на въпроса какво ще правят след събарянето на догановото барбекю депутатката от ДПС и бивш министър Емел Етем отговори: „Остава ни да се събераме при Цветан Цветанов“.
 
На запитване днес на Mediapool ще се съобразят ли с поканите за доброволно събаряне на незаконните строежи от "Делта Епсилон" отговориха: "Нямате ли си друга работа".
 
Регионалният министър Росен Плевнелиев заяви пред Нова ТВ в неделя, че "до десетина дни" барбекюто ще бъде съборено, а съвсем скоро ще дойде редът на незаконните обекти в "Златна перла" и "Веселото село" край яз. "Ивайловград". Освен ако "Делта Епсилон" сама не събори строежите.
 
Източник: stroitelstvoimoti.com

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив