Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

И ING с нов фонд за имоти, планира активи на стойност 1,5 млрд. евро

Компанията за инвестиции и управление на имоти ING Real Estate Investment Management Europe (ING REIM Europe) обяви, че е финализирала първия етап от процеса по привличане на капитали за свой нов фонд за имоти.

 
Фондът, който ще бъде от затворен тип и ще бъде създаден за период от седем години, ще инвестира в търговски центрове в континентална Европа.
 
Компанията е привлякла общо 60 млн. евро от пет инвеститора, като през следващите месеци се очаква да бъде осъществено увеличение на капитала.
 
До края на годината обемът на капитала на фонда се очаква да нарасне до 750 млн. евро, като ще бъде използвано дългово финансиране до максимум 50% от общия капитал, или целта на фонда е да достигне брутен обем на активите от 1,5 млрд. евро.
 
ING REIM ще цели основно инвестиции в търговски центрове с доминираща пазарна позиция, силни ключови наематели и с разнообразен микс от брандове. Фондът планира инвестиции в 15 до 20 търговски центъра, които ще управлява по време на процеса на възстановяването на пазара и ще продаде в рамките на 7-годишния хоризонт, за да постигне планираната възвръщаемост, обясняват от компанията.
 
Компанията е определила 11 европейски страни на базата на техния икономически фундамент, както и основните пазарни характеристики в сектора на имотите, с цел да постигне балансирана географска експозиция по отношение на риска. Инвестициите на развитите европейски пазари в Европа се очаква да представляват 70% от общите инвестиции на фонда.

Останалата част от капитала се очаква да бъде инвестирана „на пазари с добавена стойност“, където генерирането на стойност ще бъде базирано основно на свиването на доходността, казват от компанията, без да предоставят повече подробности.
 
По думите на Пиетер Хендрикс, изпълнителен директор на ING REIM Europe, в момента нормата на доходност на европейския пазар е над дългосрочното средно ниво и предлага „безпрецедентен спред спрямо лихвените нива“ .
 
„Това се случва в контекста на по-силни резултати от продажбите на търговците, което подсказва добър наемен ръст през следващите години“, коментират от компанията.
 
Това е особено валидно за западноевропейските пазари, където в момента е съсредоточен инвестиционният фокус. В скоро време фондът планира инвестиции в Швеция, Германия, Франия и Холандия.
 
Източник: investor.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив