Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Засилват мерките за приютяване на бездомници във Варна

Във връзка с метеорологичните прогнози за рязък спад на температурите и продължително застудяване община Варна засили мерките за временното настаняване на бездомници в СУПЦ и Католическата църква в града. 

 
Всяка година със заповед на варненския кмет Кирил Йорданов се създава организация за настаняване на бездомни хора в специализирани институции в периодите на продължително застудяване. Със Заповед №3401/ 27.10.2010 г. е регламентиран редът за тази зима. 
 
Кметовете на райони и населени места имат ангажимента да регистрират обичайните места, където нощуват бездомните хора. Те, заедно с районните полицейски управления и Групата за охрана на обществения ред, организират издирване и настаняване на хората в риск в СУПЦ и Католическа църква. Безпризорните малолетни лица се насочват към Центъра за временно настаняване на безпризорни деца "Гаврош". 
 
През тази зима настаняването започна от месец ноември. До момента в СУПЦ са приютени 54 лица, в Католическата църква и Ордена на "Майка Тереза" - 18 лица, а в Център за временно настаняване на безпризорни деца - 13 деца. Осигурява им се храна, отопление, при необходимост медицинска помощ от специализираните болници. В преобладаващата си част бездомниците са мъже и се препитават от клошарство.
 
Източник: varna24.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив