Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Започва реконструкция на централния площад в Русе

В Русе започва реконструкцията на централния площад, който е един от най-красивите градски площади у нас.

 
Строителните дейности трябва да завършат за една година и струват малко над 10 милиона лева, съобщи БНР. Центърът на Русе е паметник на културата и затова всички дейности са одобрени от Националния институт за опазване на недвижимото културно наследство.
 
Строителните работи ще бъдат разделени в три участъка, като за първи път в България ще бъде изграден "сух фонтан" на площада пред сградата на операта. Цялата настилка ще бъде подменена, а новите плочки ще бъдат поставени върху 20-сантиметрова бетонна основа.
 
Растителността на централния площад в Русе е 60-годишна и затова тя ще бъде подменена с нова композиция, съобразена с по-съвременното оформяне на зелените пространства. Предвижда се и монтиране на нови осветителни тела и цялостни системи за ефектно осветление на централната градска градина. Заедно с това ще бъдат изградени мрежи за видео наблюдение.
 
Авторите на проекта гарантират, че ще се запази съществуващата композиция от пешеходни зони и зелени площи, както и акцентите към основните сгради на площада.
 
Източник: econ.bg
Снимка: kulturenturizam.com

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив