Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Задържаха адвокат занимавал се с имотни измами

Адвокат е задържан за организиране на престъпна група, занимавала се с имотни измами, съобщиха от МВР. По случая са работили криминалисти от Главната дирекция и Пето РУП-София.

 

42-годишният адвокатът К.Т. от София е бил в компанията на издирвания Васил Петров-Бахамата, незавърнал се след временно прекъсване за лечение на изтърпяването на наказание “лишаване от свобода” от затвора в Бобов дол.

 

На 12 януари двамата били засечени близо до заведение в ж.к. „Люлин”. Работата по случая започнала в края на октомври миналата година, когато 31-годишната Г.М. от Благоевград и Ц.И. на 20 години от Дупница се опитали да изтеглят 17 910 лева от сметка на починала жена от клон на банка в столицата.

 

В хода на разследването криминалистите установили, че те са участници в организирана престъпна група, заминаваща се с имотни измами.

 

За осъществяване на измамните сделки с недвижими имоти на починали хора, те използвали неистински документи: удостоверение за наследници, смъртни актове и др.

 

Освен задържаните, в престъпната група участва Васил Петров-Бахамата, а неин организатор е 42-годишният адвокат.

 

Събрани са доказателства, че техни съучастници са също 35-годишният Г.К. от Благоевград, с прякор Биби, криминално проявен за лихварство и наркотици, обявен за общодържавно издирване и А.К. на 53 години от София, който се укрива.

 

При обиска на жилището на организатора К.Т. са намерени различни документи, издадени от държавни институции, печати на банки, боеприпаси и личната карта на Бахамата.

 

В петък на адвокат К.Т. е повдигнато обвинение за организиране на престъпна група, а Васил Петров-Бахамата е привлечен в качеството на обвиняем, като участник в организираната престъпна група.

 

С постановление на прокурор от Софийска градска прокуратура (СГП) на двамата е наложена 72-часова мярка за неотклонение „задържане под стража”.

 

Продължава работата по разкриване на цялостната престъпна дейност на групата.

 

Източник: dnes.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив