Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Жителите на пловдивския Кючук Париж с подписка срещу пазар

Протестна подписка от 250 жители на Кючук Париж е внесена в Общинския съвет срещу временния пазар до "Жилфонд", съобщи вчера зам.-кметът Александър Константинов.

 
Тържището е преместено през миналата година, докато се построи новият Събота пазара. Хората от съседните блокове и кооперации се оплакват, че заради търговията с плодове и зеленчуци в квартала е станало непоносимо шумно и мръсно.
 
Проблемът ще бъде решен, след като се изгради новият пазар, каза Константинов. Тържището е дадено на концесия на частна фирма "Отел", а строежът трябва да приключи до 15 юни.
 
На Събота пазара ще има 100 маси за продажба на зеленчуци и плодове и 10 за цветя. Концесионерът обаче е длъжен да изгради покрив и нови магазини, а също така да смени всички маси. Предполагам, че търговците, които сега държат маси до "Жилфонд", ще се преместят на старото си място, обясни зам.-кметът.
 
Строежът на новия Събота пазара все още не е започнал. Трима работници ограждаха вчера полуразрушените магазини. Техника и машини нямаше. Теренът се ползва за безплатен паркинг. 
 
За разлика от пазара вече е завършено строителството на търговския център на два етажа, където неколцина собственици на временни павилиони ще имат магазини.
 
Сред тях е и бащата на кмета Славчо Атанасов. Мястото с площ 200 квадрата беше отредено с решение на Общинския съвет в миналия мандат.
 
Източник: Plovdiv24.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив