Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Жилищен блок на военните ще бъде преустроен в медицински център

Правителството отне, поради отпаднала нужда, от Министерството на отбраната правото на управление върху имоти - частна държавна собственост, в с. Яна, Столична община.


Това са шестте апартамента на 2-етажен жилищен блок със застроена площ 216 кв. м. Те ще бъдат прехвърлени безвъзмездно на Столична община.
 
Намерението на местната администрация е сградата да бъде преустроена в медицински център с аптека и кметство, коментират от пресслужбата на кабинета.
 
На Община Велики Преслав беше прехвърлена собствеността върху имот от 3 дка в местността „Бостанлък" край с. Хан Крум. Теренът ще бъде използван за разширяване на гробищния парк на селото.
 
С друго решение правителството предостави безвъзмездно за управление имот - публична държавна собственост, на Министерството на правосъдието.
 
Той се намира на бул. „Цар Симеон Велики" №108 в Стара Загора и ще се ползва от местната Агенция по вписванията.
За публична държавна собственост бяха обявени четири имота в местността „Слатина" край Русе. Те са с отпаднала необходимост за ДП „Строителство и възстановяване" и се предоставят на МВР за нуждите на ГД „Гранична полиция".
 
В частна държавна собственост беше променен статутът на друг имот в Русе - на ул. „Братя Обретенови" №9. Площта му е 7591 кв. м и в него са построени шест сгради.
 
Tой е бил предоставен на Професионалната гимназия по транспорт, но вече не е необходим за нуждите на учебно-възпитателния процес на гимназията или на друго звено от системата на народната просвета в областта.
 
С обявяването му за частна държавна собственост и предоставянето му за управление на областния управител на Русе ще могат да бъдат предприети ефективни действия по неговото управление.
 
Източник: econ.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив