Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Експерти: Големият спад на жилищния пазар приключи

Сериозните темпове на растеж, които отбелязваше жилищният пазар у нас преди две години, няма да се повторят скоро, твърдят експертите от МКБ Юнионбанк в свой анализ за състоянието и тенденциите на пазара на недвижими имоти в България.

 
В същото време се отчита засилване на интереса от потенциалните купувачи на първо жилище. Те обаче продължават да се притесняват от оформянето на второ дъно в цените на имотите и се въздържат от покупки.
 
Такова второ дъно едва ли е възможно, особено при качествените имоти, смятат от банката.
 
„Очакванията ни са да бъдат отчетени повече сделки през последните седмици на 2010 г., както и от средата на 2011 г., когато повечето хора ще придобият увереност, че е настъпил подходящият момент за покупка на имот", прогнозират от финансовата институция.
 
Според тях котировките на златото може да се приеме като косвен показател накъде ще вървят цените на недвижимите имоти в глобален аспект.
 
Оттам допълват, че когато цената на ценния метал се стабилизира, или евентуално загуби част от нея, може да се очаква и по-сериозен тласък на пазара на недвижими имоти в света, като това обаче ще има по-ограничено въздействие у нас.
 
Източник: profit.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив