Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Дянков: Очакваме 25 млн. лв. от данък

25 млн. лв. са прогнозните приходи от данък"Колиба"за следващата година, които експертите на Симеон Дянков са изчислили, каза самият той в кулоарите на НС след участието си в парламентарния контрол.

 
Той, обаче, нямаше отговор на въпроса колко ще струва администрирането на разходите около новия данък, тъй като няма такъв анализ и обеща да го направи.
 
На въпрос как ще коментира защитата за учените от БАН от страна на над 2000 международно признати учени и трима нобелови лауреати, които приемат реформата като ликвидация на академията, Дянков отговори: "Следващ въпрос."Няма план за приватизация на сгради на БАН, няма начин да има такъв план и никога не сме казвали, че има, каза той. В бюджета за 2011 г. е записан около 2 млрд. лв. допълнителен държавен дълг, но емитираната сума няма да е толкова голяма, заяви Дянков. Ръстът ще бъде 3.6 %, според него прогнозите на ЕК за 2,6 % винаги са по-консервативни.
 
Винаги има възможности да се увеличи приходната част при повече контрол, в Агенция"Митници"има добри резултати тази година и изпълнението там ще е 100%, категоричен е Дянков. В НАП има още много какво да се прави ,особено от гледна точка на събиране на ДДС, каза той.
 
Източник: БГНЕС

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив