Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Държавата си връща контрола над пловдивския панаир

Със свое решение от 28.01.2011 г. Окръжния съд в Пловдив постанови за несъществуващи увеличенията на капитала на "Международен панаир Пловдив" АД от 2006 г. и 2007 г., с които държавата загуби мажоритарния си дял в дружеството.


През месец април 2010 г. министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков сезира съда и бе образувано дело за връщане на мажоритарната собственост и пълния контрол на държавата.

Делото беше заведено след извършена проверка и анализ на сделката за панаира, която констатира множество сериозни нарушения на търговското и приватизационно законодателство.
 
През април 2010 г. държавата оспори двете увеличения на капитала на панаирното дружество, както и при издадените в тази връзка актове на Министерския съвет, оглавяван от бившия премиер Сергей Станишев.

Проверката тогава констатира и нарушения в действията на бившия икономически министър Румен Овчаров (потвърдени в мотивите към решението на съда), в резултат на които държавата е изгубила контрола върху панаира, за сметка на "Пълдин туринвест" АД - дружество, контролирано от пловдивския бизнесмен Георги Гергов.
 
Източник: Plovdiv24.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив