Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

До края на годината ще бъдат представени приоритетите 2020 в пътния сектор
„Всичките ни планове за развитието на пътния сектор намират място в приоритетите 2020 за пътния сектор, които скоро ще представим пред обществеността.” Това каза днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев при откриването на Третата национална конференция по пътища. 
 
Министър Плевнелиев съобщи, че освен 167-те км магистрали, които се строят в момента, до края на месец март ще бъдат обявени търгове за още общо 103 километра пътища, в които влизат по два участъка от магистралите "Марица" и "Струма", Софийският околовръстен път, за който тече процедура за избор на изпълнител. 
 
До края на септември работната група по проекта за строителството на пътя Калотина - София ще е готова с плановете за действие по него. Проектът е на стойност 400 млн.евро, а изграждането на този път ще позиционира страната като кръстопът на региона, каза министърът. Проектът е включен в Оперативната програма "Транспорт" за реализиране през този програмен период.
 
За подобряване на мрежата от пътища първи, втори и трети клас в страната ще има ресурс от 600-650 млн. лева. през следващите три години По държавните инвестиционни заеми правителството ще може да разчита на около 200-230 млн. лева на година, които да бъдат предоставени на Агенция „Пътната инфраструктура”. Това означава изпълнение на пътните проекти по програмата "Транзитни пътища 5" и програмата, финансирана от Световната банка.
 
Министър Плевнелиев обърна отново внимание на липсата на пътни проекти. Той подчерта нуждата от нови проекти, с които да се изгради напълно необходимата на България инфраструктура. Министърът допълни, че изпълнението на този водещ за страната ни приоритет може да ни позволи да строим пътища с европейски средства още от първия ден на новия програмен период 2014-2020 г.
 
Текат преговори с Европейската комисия за поискания от България бюджет за пътна инфраструктура за следващия програмен период, каза министър Плевнелиев. Заявените средства са 4 млрд. евро по Оперативната програма "Транспорт" и 1 млрд. евро по Оперативната програма "Регионално развитие".
 
Източник: МРРБ

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив