Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

До 3 месеца Пловдив остава без гробище

 

В проектобюджета на Пловдив за 2011 г. не са заделени средства за изграждане на нови гробни полета към Рогошките гробища, които са на свършване.
 
Това съобщи Любозар Фратев, общински съветник. Той иска поемането на персонална отговорност от общинската администрация за финансиране на разширяването на траурен парк „Рогошко шосе” за излизането от създалата се ситуация. 
 
През последните няколко дни стана ясно, че местата за нови гробни места в Пловдив постепенно свършват.
 
Цифрите от статистиката показват, че само след три-четири месеца Рогошките гробища няма да могат да поемат покойници, които нямат запазени стари гробове.
 
Останалите четири траурни парка в Пловдив вече почти са изчерпани, а и нямат възможност за разширяване, каза Фратев. 
 
По мнението му, почитта към паметта и ангажимента по изпращането на починалите пловдивски граждани, които според статистиката са около 3500 годишно, изисква спешно заделяне на средства за продължаване дейността по изграждане на нови гробни полета на Рогошките гробища. Необходимо и да се изградят и стени за съхранение на траурни урни. 
 
Фратев цитира фразата, че „Има два критерия за оценка културата на една нация - обществените тоалетни и състоянието на гробищата”.
 
Става въпрос за наистина спешни действия за предотвратяване на едно кошмарно близко бъдеще, в което ще се окаже, че няма да сме в състояние да отдадем най-елементарното дължимо на покойните – да ги погребем, защото „гробищните паркове са място на живите”, каза Фратев.
 
Източник: plovdiv.dir.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив