Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Депутат предлага да се въведе дневна винетка за колите

Да се въведе дневна винетка и за леките автомобили, това свое предложение ще внесе отново като промяна в Закона за пътищата, заместник-председателят на транспортната комисия от Синята коалиция Иван Иванов, съобщи той пред Дарик.


Иванов е съгласен с препоръките на Комисията за защита от дискриминацията от сряда - освен да има дневна винетка и да може годишната винетка да важи за 12 месеца, независимо кога е купена. Ето какво каза депутатът:
 
"Аз съм получавал оплаквания от възрастни хора, пенсионери, които именно в рамките на един ден през пролетта с кола се придвижват до някакво свое лятно жилище, след което остават там да живеят и не ползват колата си до есента, когато се прибират с нея.

Защо трябва тези хора, използвайки колата си в рамките на ден, да са принудени да купят винетка за една седмица? Нещо повече, в страните от ЕС има дневна винетка.

Защото тук наистина съществува неравнопоставеност: издава се дневна винетка за товарните превози, защото България се пресича за ден, а за българските граждани, които масово ползват категорията К3 - винетките за личните автомобили, те нямат право."
 
Председателят на парламентарната комисия по транспорт Иван Вълков, каза, че може да бъде въведена дневна винетка, но цената трябва да бъде по-висока от предлаганите от КЗД 1,83 лева, защото целта на събирането на винетките е да се „акумулират средства, за да се ремонтира републиканската инфраструктура". Вълков коментира още, че за промяна в срока на валидност на годишните винетки може да се мисли догодина.
 
Източник: dariknews.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив