Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

ДКЕВР обсъжда поскъпването на водата в София и Пловдив

Възможността за поскъпване на водата вСофия и Пловдив от другия месец oбсъжда в този момент,  на открито заседание Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Според внесените в комисията предложения на дружествата в двата града водата за техните клиенти трябва да поскъпне с около 20%.

 
Още в края на миналата година председателят на регулатора успокои домакинствата в двата най-големи града в България, че исканото от компаниите поскъпване няма да бъде одобрено.
 
С повече от 20% да поскъпне водата в София е поискала "Софийска вода". Според дружеството, ако предложеното поскъпване не бъде одобрено, компанията няма да може да изпълни инвестиционната си програма. Сега столичани плащат по 1,54 лева с ДДС за кубик вода.
 
Поисканото от ВиК-Пловдив поскъпване е с 19%. Там клиентите в момента плащат малко над 1,40 лева на кубик.
 
Председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев обясни, че двете дружества няма да получат исканото повишение в цената на водата до крайните клиенти.
 
"Вероятно няма да им разрешим чак такова поскъпване, тъй като предварителните данни не сочат основание за това, но в момента работим по въпроса. Говори се само за корекция в цената за София и Пловдив, за другите дружества - не", уточни Семерджиев.
 
Ако бъде одобрена промяна в цената на водата, тя ще влезе в сила в началото на следващия месец след окончателното решение на комисията, така че поскъпване на водата в София и в Пловдив може да има най-рано от 1 февруари.
 
Източник: dariknews.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив