Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Готвят увеличение на тока в Югоизточна България

Поскъпване на тока в Югоизточна България с повече от 5% от 1-ви юли искат от EVN. Увеличението на цената е и за битови, и за стопански потребители. От компанията обясниха, че месечните сметки за ток на едно четиричленно семейство ще се повишат средно с около два лева.


От дружеството коментираха, че все още не са видели предложенията за изменение на цената от останалите участници по веригата - Националната електрическа компания и Електроенергийния системен оператор.
 
Електроразпределителното дружество се нуждае от 333 млн. лева приходи, за да инвестират в мрежата, обясни експертът Гочо Чемширов. „Тези приходи ще увеличат цената на крайния потребител с 5,12%", уточни той, като изтъкна, че увеличението може да бъде и по-голямо.
 
От компанията искат цените за достъп до мрежата и за преносимост да бъдат разделени. За битовите потребители принципът ще се запази, както досега.
 
„Новото в нашето предложение е, че цената за достъп за бизнес потребителите предлагаме да бъде цена за един киловат за един ден необходим капацитет от мрежата", допълни Чемширов.
 
Увеличението на цената на тока трябва да се одобри от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.
 
Източник: dariknews.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив