Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Гоним усвояването на 33 млн. евро по JESSICA до 2015 г.

До края на 2015 година България трябва да усвои 33 млн. евро, които ще бъдат отпуснати чрез финансовия инструмент на Европейската инвестиционна банка – JESSICA, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев по време на конференция „JESSICA - инструмент за финансиране на проекти за градско развитие”.

 
Целта на финансовата схема е чрез нисколихвени кредити, дялово инвестиране или комбинирано финансиране да се изградят бизнес центрове, спортни площадки и да се внедрят мерки за енергийна ефективност в 7-те най-големи града у нас.
 
Министърът по управление на еврофондовете Томислав Дончев обясни, че JESSICA ще ни научи да привличаме и задържаме вниманието на бизнеса в инвестиционни проекти.
 
Той припомни, че до момента по всичките 7 оперативни програми и Програмата за развитие на селските райони са разплатени 2.3 млрд. лева. От тези пари 1 млрд. лева са вложени в инфраструктура.
 
Холдинговият фонд по финансовия инструмент се очаква да бъде ратифициран от парламента до края на октомври, допълни Плевнелиев. С пари от този фонд ще могат да се финансират проекти за паркинги, индустриални зони, спортни съоръжения на основата на публично-частни партньорства.
 
Източник: darikfinance.bg
 
Снимка: gerb.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив