Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Георги Славов: Проблемите идват от недостатъчното познаване на ЗУЕС

До няколко месеца в България ще се практикува професията Домоуправител. Позната и сега, тя става ясно регламентирана и платена. Домоуправителите имат и собствена асоциация, която да им сътрудничи при проблеми. Повече за професията и ползите от нея от г-н Георги Славов, юридически консултант на Националната Асоциация на Домоуправителите в Република България.

 
 
- Г-н Славов, с какво се занимава Асоциацията на домоуправителите?
- Дейността на НАДРБ се изразява в техническо, информационно и организационно подпомагане на инициативи, свързани с развитието на управлението на етажната собственост /ЕС/, експертно участие в изработването на стратегии и програми за развитие на управлението на етажната собственост и методическо съдействие за изпълнението им. Освен това Сдружението разработва и реализира обучителни програми за запознаване на управителите на етажната собственост с действащото законодателство в тази област. 
 
 
- Кога се роди идеята за възникването й и има ли конкретен повод?
- Идеята за възникването и се роди във връзка с проблемите пораждащи прилагането на ЗУЕС и европейските изисквания във връзка с регистрацията и легализацията наетажните собственици.
 
 
- Само домоуправители могат да се обръщат за помощ към Вас?
- Асоциацията е ориентирана не само към домоуправителите, но и към всичките етажни собственици. Реагираме на всякакви запитвания и сигнали от нашите членове. 
 
 
- Как оценявате взаимодействието си с институциите?
- Една от целите на асоциацията е да бъде административен партньор на общините, както и да бъде посредник в споровете между етажните собственици и фирмите доставчици на комунални услуги.
 
 
- Какви са най-честите проблеми пред домоуправителите в България?
- Домоуправителите имат доста проблеми и те са породени главно от недостатъчното познаване на ЗУЕС и правата и задълженията, които се пораждат за тях от него. 
 
 
- Какво трябва да направи домоуправител, ако иска да членува в асоциацията?
- Домоуправител или етажен собственик може да членува в нашата асоциация като попълни заявление за членство, чиито образец е приложен в нашата интернет страница. След попълване на заявлението, то може да бъде изпратено или занесено лично в нашия информационен офис. Очакваме всички граждани желаещи да заявят членство, както и всички вече записани членове с техните въпроси и проблеми.

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив