Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Възобновяват строежа на небостъргачи в лондонското Сити

Строителството на няколко нови знакови небостъргача в лондонското Сити ще бъде възобновено, след като имотните компании са намерили нови партньори, с които да намалят риска около новите строежи, информира WSJ.

 
Вторият по големина собственик на имоти във Великобритания British Land Co. обяви вчера, че е подписала споразумение с Oxford Properties, подразделението за недвижими имоти на OMERS Worldwide Group of Companies, един от най-големите канадски пенсионни фондове, за строителството на сградата Лийдънхол, наричана "рендето за сирене", заради изострения си дизайн.
 
Новината идва след като най-големият британски собственик и строител на имоти Land Securities Group през миналата седмица обяви, че възобновява проекта си на улица Фенчърч, който е на стойност 500 млн. паунда (784.1 млн. долара). Сградата е наречена кулата "Уолки толки" поради интересния дизайн в горната си част.
 
Четиридесет и седем етажната сграда Лийдънхол, чието построяване ще струва 340 млн. паунда, ще комбинира публични площи с търговски площи, места за отдих и офис площи. British Land има разрешително за строеж и предварителните работи по основите на сградата вече са приключени. Тя ще бъде една от най-високите в Ситито.
 
Решението за възобновяването на строежа на двете сгради отбелязва важен момент за строителството в английската столица и показва, че предприемачите и инвеститорите прогнозират ръст в търсенето на качествени офис площи в следващите няколко години.
 
Строителството на двата небостъргача беше замразено, след като кредитната криза засегна сектора, а банките и компаниите за финансови услуги закриха доста работни места и намалиха търсенето на офис площи. Двете сгради се очаква да отворят врати до 2014 г.
 
И двете компании избраха един и същи начин, за да отстранят риска по строителните работи. Те се опитваха да отдадат под наем част от площите преди да започнат строителството, но ниските наеми ги накараха да съединят сили с инвеститори.
 
Очакваният период на строителството и за двата проекта е четири години, а гратисният период за новите наематели е около две години, което означава, че е малко вероятно сградите да носят някакви доходи до 2016 г., според анализатори.
 
Източник: profit.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив