Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Във Варна не решиха проблема с незаконните търговски обекти

Комисията по търговия, туризъм и реклама към местния парламент вчера одобри схемите за разполагане на сезонни бараки, маси и щандове в четири от петте варненски района.

 
За съжаление тя не беше запозната с може би най-важния от плановете, отнасящ се за центъра на Варна. Причината за това е, че общинският съветник от "Нашият град" и председател на архитектурната комисия Владимир Тонев забранил тя да бъде показана.
 
За основание му послужил фактът, че комисията към район "Одесос", която дава разрешителните за временните търговски обекти, не се е произнесла по подадените от търговците молби.
 
Тонев ръководи и нея и дал указание схемата да не се показва пред търговската комисия, докато не се изясни кой коя барака и маса в централния район ще ползва. Председателят на "Търговия, туризъм и реклама" Красимир Симов заяви, че това е нещо невиждано досега в практиката на съвета и на практика е нарушение на процедурата.
 
Въпреки това гледането на схемите не беше отложено. Както и през предишни години, дебатът беше съпътстван със сигнали от съветници за незаконно преотдаване на обекти, липса на контрол върху площта им и принципни призиви за намаляването им.
 
"Тесен ни е градът. Ако някъде майките с количките не могат да минат по тротоара от бараки и маси, нека се обясни, че проблемът не е в търговските обекти, а в модела на количките", коментира иронично съветникът от "Отечество" Радослав Коев.
 
Източник: varna24.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив