Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Всеки четвърти у нас с външна тоалетна

Близо 18 процента от европейците, или един на всеки шестима души, е обитавал през 2009 г. пренаселено жилище, сочат данни, публикувани днес от европейското статистическо бюро Евростат, предаде Франс прес.

 
Ситуацията варира в различните страни, отбелязва Евростат. Само един процент от кипърците живеят в пренаселено жилище, за разлика от латвийците, които са 58 процента.
 
Смята се, че човек живее в пренаселено жилище, ако домакинство съставено от двойка не разполага най-малко с една стая или неженен/неомъжена нямат индивидуална стая.
 
Според европейските критерии децата под 12 годишна възраст трябва да имат отделни стаи, освен ако не са от един и същи пол и могат да бъдат по двама в стая.
 
Жилищните условия може да се анализират и чрез проблеми като влага, недостатъчно светлина или наличие на санитарни възли, отбелязва Евростат.
 
Процентът на населението, което обитава жилище и съобщава за проблем с теч на покрива или влажност по стените варира от 5 процента във Финландия, 7 процента в Словакия и Швеция и 31 процента в Словения, 29 процента в Кипър, 26 процента в Латвия и 24 процента в България, предаде БТА.
 
Броят на обитаващите много тъмно жилище варира от 4 процента в Словакия, Холандия, Чехия и Финландия, 16 процента в Словения и 11 процента в Латвия и Великобритания.
 
Значителни различия съществуват и по отношение на санитарното оборудване. Броят на хората, които живеят в жилище без вътрешни тоалетни варира от по-малко от 1 процент в 15 страни на ЕС до 43 процента в Румъния, 26 процента в България и 17 процента в Литва и Латвия.
 
По-малко от 1 процент от населението в 17 европейски страни живее в жилище без вана или душ. В Румъния те са 41 процента, 18 процента в Латвия и 16 процента в Литва и България.
 
Източник: varnanews.com

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив