Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Висшето образование в полза на икономическото развитие

Третата международна конференция по проект „Университетско сътрудничество за регионално развитие” на ЕС ще се проведе на 18 януари 2011 от 09.00 часа в СУ „Св. Климент Охридски”, съобщават от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Целта на проекта е да се разкрие как различни модели на висше образование могат да допринесат за регионалното икономическо развитие на съответни райони, изоставащи в своето развитие.

 
Предстоящата конференция ще представи работата на партньорите по проекта по една от основните теми в него – развитие на партньорството, очертавайки различните начини, по които университетите, институтите за висше образование, местните центрове за обучение, регионалните власти и частния сектор си сътрудничат в изолираните и по-слабо развити региони.
 
От 18 до 20 януари ще се проведат и допълнителни семинари и срещи, на които ще бъдат представени резултатите от досегашната работа по проекта UNICREDS, както и добри практики и препоръки от съответните райони. 
 
В проекта участват 15 партньори от Великобритания, Швеция, Унгария, България, Шотландия, Финландия и Чехия. Партньори от българска страна са Министерството на регионалното развитие и благоустройството и СУ „Св. Климент Охридски”. 
 
Допълнителна информация за проект „Университетско сътрудничество за регионално развитие” UNICREDS може да бъде намерена на www.unicreds.eu.

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив