Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Вдигат най-високия хотел в света

Shanghai Jin Jiang International Hotels Group Co. планира да изгради най-високия хотел в света в Шанхай, пише Bloomberg.

 
Проектът, който ще се реализира съвместно с Shanghai Tower Development Co., предвижда изграждането на хотела Shanghai Tower J-Hotel, който ще има 258 стаи.
 
Хотелът ще бъде разположен между 84-ия до 110-ия етаж на 121-етажната кула Shanghai Tower.
 
Кулата ще бъде висока 632 м и се очаква да бъде втората по височина сграда в света, когато бъде завършена през 2014 г.
 
Китай е един от съществените претенденти за водеща страна в развитието на високото строителство. В момента най-високата сграда в страната е Shanghai World Financial Center, който бе завършен преди две години. Компанията Shanghai Greenland Group Co. пък започна строителството на третата по височина кула в света в китайския град Ухан край река Яндзъ.
 
„Фактът, че (дадена сграда) е най-високата, остава в съзнанието на хората“, казва Никълъс Мак, изпълнителен директор, оглавяващ базираната в Сингапур компания за проучвания и консултантски услуги SLP International Property Consultants Pte.
 
„Има много хора, които може да твърдят, че те са най-луксозни, но това е малко субективно. Да се изгради най-високата сграда е техническо предизвикателство и това дава права на собствениците да се изтъкват.“
 
В момента най-високият хотел е Park Hyatt в Shanghai World Financial Center, който е разположен между 79-ия и 93-ия етаж. Кулата е висока 492 м и е изградена от Mori Building Co.
 
В момента най-високата кула в света е Burj Khalifa в Дубай, чиято височина е 828 м. В нея е разположен първият хотел на модния дизайнер Джорджо Армани, който обаче заема по-ниски етажи.
 
Хотелът Ritz-Carlton, който в момента се изгражда в Хонконг, ще заема между 102-ия и 118-ия етаж във високата 490 м кула International Commerce Centre. Тази височина ще му позволи да заеме първото място на Park Hyatt в Шанхай.
 
Новият хотел на Jin Jiang ще бъде разположен по-високо и от Ritz-Carlton, тъй като 110-ият етаж на кулата Shanghai Tower ще бъде на около 574,5 м височина, което е по-високо от тази на хотел Ritz-Carlton, пише изданието.
 
Източник: investor.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив