Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Варшава изпревари Лондон и Париж по инвестиции в имоти

Продажбите на бизнес имоти в Полша са нараснали до 1.45 млрд. евро - близо четири пъти през първите девет месеца на 2010 г. спрямо същия период на миналата. Инвеститорите все повече търсят сделки на един пазар, на който могат да намерят по-добра възвръщаемост, отколкото в Лондон, Париж или Берлин –-Варшава, пише "Bloomberg".

 
"Ако трябваше да избера само една държава в Европа, в която да вложа парите си, това би било Полша", коментира Мартин Маккарти, главен изпълнителен директор за Европа на австралийската "Valad Property Group". Компанията управлява фонд, който притежава шест индустриални терена в Полша.
 
Цените на първокласните офиси във Варшава са паднали с между 25 и 30% от средата на 2007 г. допреди една година, изчисляват от консултантската компания "Jones Lang LaSalle Inc". Оттогава са се възстановили с над 10%. В отделни райони на централен Лондон цените са се възстановили с около 22% от август 2009 г. след спад от 50% за предходните две години, сочат данни на "Investment Property Databank Ltd".
 
"Полша се държи повече като ключов пазар в сравнение с миналото, когато беше като останалите несигурни източноевропейски страни", коментира Джон Дъкуърт, управляващ директор за Централна и Източна Европа на "Jones Lang".
 
 
Източник: stroitelstvoimoti.com
Снимка: destination360.com

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив