Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Варненската полиция "узакони" строеж на ВМРО, столичната - не

Полицията във Варна отказа да предприема действия срещу постройката, която ВМРО издигна на централния площад "Независимост" във Варна.


До последно се очакваше организаторите да бъдат санкционирани или постройката да бъде съборена след 14 ч., когато изтече разрешението за акцията. 
 
"Ако получим някаква санкция от страна на МВР - аз ще взема акта и отивам в Комисията за защита от дискриминацията и ще искам държавата да ми плати за това, че наказва мен за нещо, от което други се спасяват с произхода си", беше обявил по-рано днес заместник-председателят на ВМРО Костадин Костадинов.
 
"Това е нашата провокация към властта и към двойния стандарт у нас, от който се облагодетелстват циганите, а ние сме дискриминирани в собствената си държава", отбеляза по-рано днес Костадин Костадинов и за пореден път окачестви като недопустими "европроектите" на министър Дончев за подаряване на земя и строителни материали на роми.
 
Костадинов окачестви отказа на полицията от действия като капитулация и иронично коментира: "Щом тази постройка стои несъборена, значи наистина в България българите не са дискриминирани и могат да строят незаконно, където си искат по примера на циганските си съграждани". Шеговитият извод на Костадинов е, че резултатите от акцията са оптимистични.
 
Акцията бе обявена на пресконференция преди броени дни. В същото време община Варна започна събаряне на незаконни ромски постройки след многобройните сигнали на ВМРО от последните месеци.
 
Не така стоят нещата с другата постройка на ВМРО, вдигната днес - тази пред Министерския съвет в София. Властта реагира бързо и в 15 ч. планира да започне събарянето на къщата.
 
Източник: varna24.bg
 
 

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив