Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Варна строи младежки център за 20 млн. евро

 

Младежки център на стойност 20 млн.евро планира да строи община Пловдив, заяви зам.-кметът по общинска собственост Александър Долев.

Парите трябва да дойдат от европейска програма за младежки културно-развлекателни центрове, обясни той. Идеята е на фирма „Марицатекс", която е готова да предостави на общината парцел от 80 декара, 30 от които са застроени, срещу символичен наем.
 
Предвижда се центърът да разполага с дискотека, зала за боулинг, игрища и тенис корт, обясни Долев. За да стане всичко това факт е нужно Общинският съвет да приеме предложение за публично-частно партньорство между общината и „Марицатекс", след което проектът може да се осъществи за 2 години.
 
За същия парцел има и друга идея, похвали се Долев. Става въпрос за построяването на технологичен парк и иновационен център, със съдействието на БАН и Пловдивския и Техническия университет. Там може да се работи в две направления - едното е свързано с разработването на биотехнологии, а другото с информационните технологии.
 
Идната сряда ще се срещнем с представители на „Марицатекс" и ще решим, коя от двете идеи да се опитаме да осъществим, каза още Александър Долев.
 
Източник: dariknews.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив