Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

ВМРО зоват: Булдозерите да тръгнат и към цигански гета

Енергията, която държавните органи и министър Плевнелиев посвещават на събарянето на постройки в Несебър, трябва да се прояви и при премахването на незаконните цигански гета. Това се казва в позиция на ВМРО. 

 
„Абсурдно е държавата да бъде възпрепятствана в прилагането на закона, при това със съпротивата на местната власт. Още по-абсурдно е обаче държавата да продължава да проявява двоен стандарт и стотици места в България да се гетоизират с изникващи незаконни постройки.
 
Така властта у нас губи моралния си авторитет, губи и легитимното си право да упражнява сила“, категорични са от партията. 
 
ВМРО ще поиска мнение от Комисията за защита от дискриминация дали нееднаквото прилагане на закона не е дискриминация по етнически признак.
 
Според воеводите обратната дискриминация буди все повече тревога. 
 
„Недоумение поражда случаят на Веселин Ангелов, който получава отказ за работа в училището във врачанското село Баница, защото не бил циганин.
 
В същото време граждани на София, подпомагани от ВМРО, от месеци събират подписи за премахване на незаконните гета в града и тези няколкомесечни усилия се оказват единственият начин властта да приложи закона“, се казва в позицията на ВМРО.
 
 
Източник: dnes.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив