Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

В Пловдив се търсят големи апартаменти с гараж

Имоти в строителство от доказали се фирми с атрактивна локация, гараж или задължително паркомясто, са основните сделки, които се сключват през последните месеци в Пловдив. Хит сред купувачите са големите жилища - с две и повече спални, заяви Милена Христова, управител на агенцията за недвижими имоти Eu-poli.


Въпреки кризата, пазарът не регистрира намаляване на цените от лятото на 2009 г. , което стимулира купувачите да инвестират в недвижими имоти.
 
Сред предпочитаните квартали са Центъра и Широкия център, където апартаментите се продават на цени от 800 до 1000 евро/кв.м. Има силен интерес и към „Кършияка", като сделките там се реализират на цени между 700 и 900 евро/кв.м. Заради атрактивната си локация, жилищата в тези райони на Пловдив се купуват основно за инвестиция и отдаване под наем.
 
Брокерите на агенцията отчитат търсене на имоти и в кварталите „Въстаннически" и „Смирненски", като заради по-ниските си цени те се купуват от семейства със средни или около средните за страната доходи.
 
Тъй като за тези хора това са основни жилища, те се избират в близост до детски градини, училища, паркове и хипермаркети. Монолитните апартаменти в двата пловдивски квартала се търгуват на цени от 550 до 700 евро/кв.м, а панелните - за не повече от 500-550 евро/кв.м, подчертават от Eu-poli.
 
Основната причина за нарастването на броя на сделките през последните 3 месеца е, че банките започнаха отново да рекламират и да финансират при лихвени проценти много по-ниски от познатите ни в момента, обясни Милена Христова. В момента ипотечни кредити се отпускат и при Акт 14 - на груб строеж, което значително улеснява както инвеститори, така и купувачи.
 
Другото предимство на новото строителство е, че собствениците искат сами да определят вътрешното разпределение на стаите и начина, по който да се завършат закупените апартаменти.
 
Източник: econ.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив