Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

В Пекин ще строят хотел за 1 млрд. евро по подобие на Burj Khalifa

Седемзвезден хотел, инвестицията в който се оценява на минимум 1 млрд. евро, се предвижда да бъде построен в китайската столица Пекин, съобщава днес китайският вестник „Бейджинг ченбао", цитиран от РИА Новости.

 
Суперскъпият хотел се предвижда да бъде разположен в западната част на града. Градските власти възнамеряват да инвестират в строителството на хотела съвместно с бизнесмени от Саудитска Арабия, според китайския вестник.
 
Засега не се съобщават сроковете за строителството на хотела. Вече е известно обаче, че е твърде вероятно новият китайски хотел да наподобява облика на небостъргача Burj Khalifa в Дубай.
 
По думите на представител на китайските градски власти „ вече е завършено като цяло проектирането на хотела, той ще има оригинална обтекаема форма, нещо подобно на кулата в Дубай“.
 
Други подробности за проекта засега не се съобщават, не се знае и дали бъдещият пекински хотел възнамерява да се състезава по височина с небостъргача в Дубай.
 
Кулата Burj Khalifa e най-високото построено досега в света строително съоръжение. Строителството на кулата в Дубай с височина 828 метра струваше 1,5 млрд. долара.
 
Източник: investor.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив