Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

България ще е координатор за туризма по Дунавската стратегия на ЕС

България ще си сътрудничи с Германия по оста „сигурност” на Дунавската стратегия на Европейския съюз.

 
Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. Страната ни ще бъде водеща в областта туризъм, където ще координира останалите 13 държави – участнички в стратегията.
 
България е получила покана от Германия да участва като партньор в областта „сигурност” на Дунавската стратегия на Европейския съюз, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.
 
България ще бъде активен партньор в Дунавската стратегия по още няколко приоритетни направления като мобилност, енергетика, качество на водите и биоразнообразие, трудова заетост и инфраструктура.
 
По линия на Дунавската стратегия страната ни ще започне изграждане на Дунав мост 3 и 4 при Силистра - Кълъраш и Оряхово – Бекет. Друг транспортен приоритет ще бъде и автомагистрала "Хемус", но първо трябва да се изясни дали тя ще бъде част от европейската транснационална мрежа. 
 
Изработването на стратегията ще даде възможност за финансирането на инфраструктурните проекти, когато започнат преговорите за следващия програмен период 2014 - 2020 г.
 
 
Източник: rusenews.eu

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив