Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

България дължи над 7 милиона евро за Бургас - Александруполис

На България като акционер в „Бургас - Александруполис" е предложено до 20 март 2011 г. да погаси задълженията си и да продължи финансирането на проекта.


Това се казва в официално съобщение след проведеното вчера в Рим заседание на Надзорния съвет и акционерите в компанията, която трябва да ръководи строителството на нефтопровода „Бургас - Александруполис".
 
Според руската страна задължението на България е в размер на 7 300 000 евро.
 
Преди два дни вестник „Ведомости" съобщи, че руската страна ще се оттегли, защото единствено тя дава пари за развитието на съоръжението.
 
От срещата в Рим обаче стана ясно, че Русия не е загубила интерес към проекта. Участниците са обсъдили как да се финансира компанията „Транс-Балкан-Пайплайн" (Trans-Balkan Pipeline), но потвърдили, че проектът трябва да продължи.
 
По време на срещата България е признала за своите задължения, но още веднъж е потвърдила, че няма да плаща нищо, докато не излезе окончателна оценката за въздействие на околната среда.

В съобщението се казва още, че в съгласувани с България срокове трябва да се отговори на забележките на българското министерство на околната среда относно оценката на въздействието върху околната среда.

Това трябва да стане до края на февруари, а след това нашата страна ще вземе решение дали ще продължи участието си в проекта.
 
Източник: burgasinfo.com

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив