Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Българи участват в строежа на олимпийското село в Лондон

Българи участват в изграждането на олимпийското село в Лондон, което ще е домакин на летните игри през 2012 година. Един на всеки четирима от работниците на най-мащабната строителна площадка на Острова е чужденец, съобщават британските медии.


Според "Ивнинг стандард" близо половината от строителите ­ 5381 работници, нe са поданици на Обединеното кралство. Повечето са дошли от Източна Европа ­ 11 на сто са румънци, 9 на сто литовци, а 7 на сто българи, поясняват медиите.
 
Наемането на толкова голям брой нашенци въпреки строгите правила и трудовите ограничения вероятно е знак за отличните им строителни умения, коментират сънародници.

По неофициални данни около 15 000 българи работят в строителния бранш в британската столица. Много от тях се обединяват във фирми и вземат заедно обектите, а други се цанят за наемни работници на местни компании, съобщи в. "Монитор".
 
Когато Лондон бе обявен за домакин на олимпийските игри през 2012 г., се родиха и надеждите за откриването на множество нови работни места, които ще подпомогнат британците.

Въпреки кризата обаче местните по-трудно се съгласяват на минималното заплащане и тежкия труд, затова и масата от работници на площадките на олимпийското село са чужденци най-вече от Източна Европа и Индия.
 
Източник: econ.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив