Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Бутнаха 2 магазина в Стария Несебър след атака по море

С два съборени магазина завърши вчера акцията по принудителното разрушаване на неузаконени пристройки на къщи в старата част на Несебър, съобщава Dnes.bg.

 
След като часове наред жителите на града блокираха улиците с жива верига, в крайна сметка местната управа, полицията и протестиращите се разбраха, че няма да се стига до бутане на части от жилищни сгради преди разглеждането на жалбите от съда и хората свалиха блокадата.
 
По-рано обаче, докато протестиращите бяха по улиците, властите стигнаха до двата магазина по вода – катери докараха до полуострова затворници от Бургаския затвор, които събориха двата магазина, и полицаите, които отцепиха улицата.
 
Четирима жители на Стария Несебър, бяха арестувани вчера, след като опитаха да попречат на изпратени паяци да вдигнат колите, с които бе блокиран полуостровът. Хората настояват, освен за прекратяване на акцията на Регионалната дирекция за строителен контрол, и за референдум за присъединяването на града в ЮНЕСКО.
 
Според тях до проблема се е стигнало заради липсата на ясни правила за строителството и неизпълнените обещания на институциите през изминалите 20 години за издаване на разрешителни за пристройките.
 
Същевременно от Дирекцията "Национален строителен контрол" съобщиха, че ще продължат изпълнението на акцията за премахването на незаконните постройки.
 
Източник: investor.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив