Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Бургас е най-добрият град за живеене в България

Бургас е "Най-добрият град за живеене в България" за 2010 година. Класацията се провежда за четвърта поредна година и е съвместна инициатива на Дарик радио, в-к "24 часа" и информационния сайт DarikNews.bg.

В проучването участие взеха 27 града, които бяха оценявани по 25 критерия. Тази година специални призове взеха и още три града - София за "Бизнес град", Смолян за "Зелен град" и Велико Търново за "Красив град". 

 
От общо 25 критерия Бургас получи максимален брой точки в областите: инвестиции в инфраструктурни проекти, работно време на магазините, детски градини, култура, безработица, чужди инвестиции и др. Проблеми за Бургас обаче остават екологичното състояние на града и престъпността.
 
Кметът на града Димитър Николов се обърна към своите съграждани с думите: „Да се гордеят и ще кажа, бургазлии, които живеят в София, връщайте се обратно".
 
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев връчи голямата награда и благодари на организаторите на кампанията: „Като човек, който вярва дълбоко в правилата и тяхната дългосрочна стойност за България, за нейните градове, и за нейното развитие, да благодаря на издателите на тези български реномирани медии заради това, че те създават също правила, които показват кои кметове успяват, къде създаваме качествено живот, къде имаме визия и как това нещо може да бъде измерено".
 
Два града - Варна и Благоевград, спечелиха специални грамоти за най-добър град за живеене според интернет гласуването. Те се наредиха на второ и трето място в класацията на градовете. Последни тази година пък останаха Ямбол, Силистра и Перник.
 
Източник: DarikNews.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив