Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Броят на огледите расте, но това не е основание за по-високи цени на имотите

 

Над 800 огледа на жилища са били направени през последната седмица в страната, сочат данните на агенцията "Адрес Недвижими имоти".

Пазарът е завладян от усещането за "изтичане" на времето с голямо предлагане и падащи цени. Това предизвика прилив на ентусиазъм у купувачите и много от тях бързат да се сдобият с ново жилище, в резултат на което броят на огледите силно се повиши.
 
По данни на "Адрес", огледите в първите два месеца на 2011 година отбелязват ръст от 23% спрямо последните месеци на 2010 г.
 
Статистиката сочи, че активните купувачи правят поне по два огледа на седмица, докато през изминалата година те ходеха на 3-4 огледа месечно. Ако миналата година всеки консултант на "Адрес" е реализирал средно по 6 огледа седмично, то сега този брой е нараснал на 7-8. Във Варна пък всеки консултант е направил близо 10 огледа седмично, разказва Цветелина Тасева, изпълнителен директор на "Адрес".
 
Болшинството от продавачите изтълкуваха засиления интерес грешно и след първите увеличени срещи с потенциални купувачи побързаха да вдигнат цените си или да оттеглят имота си от активна продажба в очакване на по-високи цени.
 
За съжаление е трудно да убедим собствениците на имоти, че активността се дължи на желанието на хората да не изпуснат последната възможност да направят изгодна сделка, а не на по-добрите финансови възможности или липса на притеснение у купуващите.

Напротив, търсенето остава на най-ниските ценови нива, купувачите не са готови да надскочат предварително обявения бюджет и вземат решение бързо само когато офертата е изгодна по цена и отговаря на основни изисквания, предявявани към имота, обяснява Тасева.
 
Източник: econ.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив