Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Британците отделят най-много пари за ремонт на кухнята

Проучване на голяма компания за недвижими имоти във Великобритания показва недвусмислено, че кухните са най-често ремонтираните помещения в домовете и за тях се отделят най-много средства.


При интервюирането на 10 000 души граждани на Обединеното кралство се оказва, че за последните 12 месеца от всеки 100 паунда, предназначени за ремонт на дома, 33 паунда отиват за преустройство на кухнята. За сравнение банята поглъща 18 паунда,холът- 17, а спалнята и градината – по 16 паунда от стоте.

Според експертите, предимството на кухните в плановете за ремонт на британците се дължи до голяма степен на множеството разнообразни кулинарни предавания по различните телевизионни канали, интересът към които непрекъснато се повишава. Затова, когато се планират ремонти в апартаменти и къщи, хората на острова на първо място се спират на кухнята.Освен това, факторът „икономическа криза“ също има своето немалко влияние.

През 2010 година например сред средната класа на британското общество станаха много популярни семейни обяди с гости в празничните дни, вместо подобни традиционни срещи с приятели да се правят, както преди няколко години, в ресторант или друго заведение.Затова и през последните 12 месеца поданиците на британската кралица прекарват 70% повече време в къщи, отколкото през 2006-2007 година.

Най-пристрастени към ремонтите в домовете си са жителите на Лондон, показва още проучването. Лондончани отделят 35% от семейните си бюджети за благоустройство на жилището си, докато за останалата част от страната заделените за тази цел средства са 30% от семейните бюджети. Нещата в България са по-различни,показва допитване на портала imoti.net до няколко големи фирми за ремонт на жилища в София.

Най-скъпо струва на българина ремонт на банята,тъй като обикновено се прави и смяна на ВиК тръбите с нови от ПВЦ, а и асексоарите за това помещение /душ панели, тоалетни с вградени казанчета, вани/ са най-скъпи.

Според строителите от 100 лева, отделениот българина за ремонт, близо половината отиват именно за преустройство на банята, на второ място са кухните – с около 30 лева и спалните-20 лева на всеки 100, похарчени за благоустройство на жилището.
 
Източник: imoti.net

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив