Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Британци: Кухня, трапезария и всекидневна в едно е бъдещето

Кухнята става все по-важно място в живота на съвременните британци. Това е заключението от мащабен доклад на RBS (Royal Bank of Scotland).

 
Анализът сочи, че в периода 1910-1920 година срдната площ на едно кухненско помещение е била около 20 кв.м.
 
В днешни времена кухнята заема около 35-40 кв.м. от площта на жилището, което се обяснява със сливането й с трапезарията.
 
Кухните вече не се ползват само за готвене, както е било едно време. Никой не би искал да загуби ценно място и да има отделен кът за готвене и такъв за храна, коментират от RBS.
 
Заедно е размера, сравнително голямо е и времето, което прекарват съвременните британци в кухнята. По изчисления, около 2 часа на ден минават в приготвяне и консумация на храната.
 
Все пак тук рекордът се държи от всекидневнат стая или кътът с телевизор. Данните сочат, че ако за хранене се отделят по 217 минути, то гледането на телевизия заема 284 минути от ежедневието на британците.
 
Анализатори коментират, че двете най-важни неща скоро могат да станат едно, с новите възможности за дизайн и подредба на жилищата.
 
Бъдещето е в една стая, която да бъде кухня, трапезария и всекидневна, прогнозират от RBS.
 
Ежедневието на британците става все по-забързано, а доказателство за това е средното време за избор на жилище. Огледът трае средно по 21 минути.
 
Младите семейства обикновено взимат заедно решението за покупка като при противоречие в повечето случай решаващо е мнението на жената.

Коментара : (1)

Добави коментар
Мар 23, 2011     (0)

обичам практично мислещише хора.

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив