Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Борисов и Плевнелиев откриват пречиствателна станция на р. Марица

Министър-председателят Бойко Борисов и министър Росен Плевнелиев ще открият пречиствателна станция за отпадъчни води и водопроводна мрежа на левия бряг на р. Марица в Димитровград, съобщават от Министерството на Регионалното развитие и благоустройството.


Събитието започва в 12.30 часа на площадката на пречиствателната станция за отпадъчни води в Димитровград министър-председателят Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев ще открият 3 компонента на проект „Пречиствателни станции за отпадъчни води (ПСОВ) в басейна на р. Марица – Стара Загора и Димитровград", финансиран по Програма ИСПА на Европейския съюз:
 
1. Проектиране и изграждане на пречиствателна станция за отпадъчни води – Димитровград
2. Рехабилитация и разширяване на водопроводната мрежа на левия бряг на р. Марица в Димитровград
3. Рехабилитация на довеждащ път до ПСОВ – Димитровград.
 
Трите съоръжения са на обща стойност 11.5 млн. евро. Крайни бенефициенти по проекта са ВиК ООД – Димитровград и община Димитровград. Предвижда се новата функционираща пречиствателна станция да бъде разгледана.

Общата стойност на проекта „Пречиствателни станции за отпадъчни води (ПСОВ) в басейна на р. Марица – Стара Загора, Димитровград и Хасково" е над 61 млн. евро. От тях 75% са грант от програма ИСПА на Европейския съюз, а 25 % са национално съфинансиране.

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив