Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Бойко Борисов покани нови австрийски инвеститори в България

Премиерът Бойко Борисов покани австрийския бизнес да инвестира повече у нас с формулата – 10 % корпоративен данък, 20 % - ДДС.


Борисов участва в българо-австрийски форум за корпоративното управление, на който присъства и канцлерът на Австрия Вернер Файман.

Българският премиер заяви, че не познава голяма австрийска фирма, която не е инвестирала у нас.
 
Премиерът Бойко Борисов: „Както каза канцлерът на Австрия ние с него сме като съученици, които седим на един чин – на Съвета на Европа ние седим на една маса двамата, така че действително и обсъждаме, и споделяме общите отговорности.

В четвъртък и петък ни е съветът в Брюксел и ще продължим по една изключително важна тема – енергийната стратегия на Европа, където знаете, че има различни мнения в тази посока от различните държави. Едни имаме ядрени централи, други нямат.

Едни инвестират повече в зелените енергии, други – не. Това са теми, които в следващите години, трябва да намерят отговор в нашите решения.

Не може в присъствието на канцлера на Австрия да не споменем за изключително важния приоритетен газопровод „Набуко”, който прави една истинска диверсификация на страните от този регион, а той ще завършва на територията на Австрия”.
 
Канцлерът на Австрия Вернер Файман припомни, че в България работят 350 австрийски фирми, които от 1990 г. насам са инвестирали 6 млрд. евро в българската икономика.
 
Източник: dariknews.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив