Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Бизнесът: Продължаваме да губим време и пари за бюрократични процедури

Част от общинските администрации в страната въвеждат допълнителни разрешителни режими и такси, които утежняват бизнеса и са на границата на закона.

 
Това коментира зам.-председателят на Българска стопанска камара (БСК) Камен Колев по време на конференция в София, посветена на подобряване на бизнес средата в България. Форумът бе организиран от Световната банка.
 
През последните години има напредък по отношение на намалението на броя на разрешителните и лицензионните режими, посочи Колев, цитиран от Investor.bg. По думите му сега би могло да се работи за намаляване на тежестта на режимите, т.е. част от лицензионните да станат разрешителни, а някои от разрешителните режими да преминат в регистрационни.
 
Българските мениджъри изразходват средно около 10% от работното си време за справяне с изискванията на държавните регулации, което е над средното за ЕС, сочи проучване на Световната банка.
 
От БСК смятат също, че някои от държавните такси са твърде високи и не отговарят на направените административни и други разходи. В отговор на това твърдение представител на правителствената администрация призна, че наистина има такива случаи, като например такси на отдаване на радиочестоти и такси в областта на екологията, но границите на размера им са изрично посочени в документи на Европейската комисия.
 
Източник: stroitelstvoimoti.com
Снимка: browncountyauditor.org

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив