Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Безплатна земя срещу работни места

Проблемът с миграцията на хора от малкия към големия град не е често срещан само у нас. В САЩ малките градове също страдат от липса на жители заради отлива на хора и стремежът им за по-добър живот в големите градове.

 
Кметовете на някои области обаче са решени да не се отказват от битката за жителите си и да се борят с всички сили. В пакета от мерки за по-смелите и предприемчиви управляващи влиза дори и раздаването на безплатна земя, съобщи CNBC.
 
Законът за раздаване на безплатни парцели, който насърчава белите заселници в Северна Америка, подписан от Линкълн през 1862 година, вече отдавна не е в сила, но идеята явно се е харесала на кметове и организации и някои от тях са решили да я заимстват. Срещу определени условия те предоставят терени на семейства и предприемачи, а в замяна популяризират областта и получават нови работни места.
 
Подобно на парцелите, подарявани в началото на 19-ти век, които са имали за цел да поощрят равномерното заселване на страната, повечето от терените, които се предлагат днес, са отдалечени от всякаква инфраструктура, нямат застроени части, а новите им собственици със сигурност не бива да очакват Starbucks на всеки ъгъл или магазин на Walmart.
 
Въпреки това обаче сред най-привлекателните оферти са земя в специални зони, освободени от данъчни налози, където бизнесът е почти необременен от задължението да получава такси и данъци, получава намаления от сметките за вода и канализация при откриване на повече работни места и други.
 
Източник: investor.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив