Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Архитектурен конкурс за бъдеща метростанция след месец

Международен конкурс за архитектурен проект на бъдещата станция № 20 от първия лъч на софийското метро ще бъде обявен след месец. Това съобщиха столичният кмет Йорданка Фандъкова и организаторите на „Sofia Architecture Week 2010“ часове преди старта на третото издание на архитектурната седмица. Конкурсът се провежда от Столичната община съвместно със „Sofia Architecture Week 2010“, които ще бъдат обществен гарант на инициативата.

 
Заданието ще бъде разработено на два езика - български и английски. Няма да има възрастови или друг вид ограничения в надпреварата. Срокът за подаване на проектите е 30 април 2011 г. Резултатите ще станат ясни по време на третото издание на „Sofia Design Week“ през юни 2011 г. Победителят ще бъде определен от международно жури, в което ще се включат трима чуждестранни архитекти.
 
От българска страна предложенията ще се оценяват от главния архитект на София Петър Диков, един от кураторите на „Sofia Architecture Week 2009“ - арх. Петър Торньов, и представители на Съюза на българските архитекти и на Камарата на българските архитекти. Най-добрият ще получи награда от Столичната община в размер на 10 000 лв. Всички проекти, участвали в конкурса, ще бъдат показани на изложба в рамките на „Sofia Design Week 2011“. Посетителите ще имат възможност да гласуват за предложението, което им харесва, и при закриване на експозицията един от проектите ще получи наградата на публиката.
 
Тазгодишното издание на най-мащабния архитектурен форум в България „Sofia Architecture Week 2010“ започна на 15 октомври с първата изложба от модула „Open House“. Експозицията представя съвременната естонска архитектура. Другите три изложби ще представят Тирана, София и проблемите, свързани с интеграцията на ромите по света. Всички прояви от „Open House“ са обединени от темата „В периферията“. Експозициите и всички останали инициативи от „Open House“ могат да бъдат посетени до 22 октомври в залите на Централната минерална баня в столицата.
 
Източник: stroitelstvoimoti.com

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив