Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Апартаменти по 300 евро за квадрат се продават в Банско

Поевтиняването на ваканционните апартаменти в Банско продължава, като най-силно то е изразено в най-предлаганите двустайни имоти, при които вече има оферти около 300 евро за квадрат, съобщава в. Монитор


 За времето от август 2009 г. при тях е отчетен спад на минималните оферти от над 13%. При тристайните поевтиняването е почти 14.5 на сто.
 
В най-големия ни зимен курорт за последните 16 месеца се наблюдава по-слаб темп на поевтиняване в сравнение с периода от началото на миналата година, когато при двустайните бе отчетено двойно поевтиняване, а при тристайните - 1.8 пъти.
 
В момента за най-евтиното двустайно жилище, обявено за продажба в Банско, се искат 15 785 евро. Апартаментът е готов, има площ от 42 квадрата и според обявата в сайта е готов, но без обзавеждане.
 
Над 5 пъти повече пари - 72 900 евро, се искат за най-скъпия имот от сегмента, продаван в планинското градче. Апартаментът е луксозно обзаведен и е с гараж. Минималната оферта от 282 евро за квадрат в курорта е за жилище от 61 квадрата.
 
При тристайните апартаменти в Банско почти няма спад на минималните цени, сочи статистиката. При максималните оферти дори е отчетено значително нарастване, но според брокери то се дължи не на някакво търсене, а на все по-голямото предлагане на луксозни имоти. Към началото на декември най-евтиният имот от сегмента се предлага за продажба в курорта за 26 000 евро. Жилището е до мола в Банско. Над 6 пъти по-скъпо - за 156 780, се оферира най-скъпият тристаен имот.
 
Източник: profit.bg
Снимка: pirinplace.com

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив