Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Американски звезди продават имоти с големи отстъпки

Известни личности в САЩ продават луксозни имоти със значителни отстъпки, защото не останаха незасегнати от кризата на пазара на имоти, пише PropertyWire.

 
Певицата Шерил Кроу продава имение в Нашвил в Тенеси на търг, след като не успя да намери купувач с офертната цена от 7,5 млн. долара. Кроу е купила триетажния имот с пет спални за 6 млн. долара през 2006 г.
 
В къщата има седем бани, кинозала, плувен басейн, помещения за обслужващ персонал, гараж за шест автомобила, вила за гости с три спални, конюшня и закрит манеж.
 
Актьорът Никълъс Кейдж пък успя най-накрая да продаде имота си в Бел Еър в Лос Анджелис за едва 10,5 млн. долара, или една трета от цената, която се надяваше да получи. По-рано тази година имотът мина в процедура по принудително отнемане, след като не се намериха купувачи.
 
Купувач е неназовано дружество с ограничена отговорност.
 
Имотът, който има винарна, киносалон с 35 места, шест спални, девет бани и плувен басейн, не успя да привлече интерес през април, когато беше предложен на търг от съда. Имението обаче привлече значителен поток потенциални купувачи и многобройни оферти, след като Citibank го върна пазара и намали цената до 11,8 млн. долара.
 
Сделката отразява продължаващия спад в луксозния жилищен сегмент в САЩ. По-нова и малко по-малка къща на същата улица в Бел Еър е била продадена миналата година за 22 млн. долара, според публичния регистър на сделките.
 
46-годишният Кейдж имаше редица проблеми с портфлиото си от имоти и миналата година заведе дело срещу бившия си бизнес мениджър Самюел Левин с обвинение, че го е водел до финансов крах. Левин заведе контрадело, в което посочи, че Кейдж е организирал „прахоснически гуляй с епични размери“ и че към юли 2008 актьорът е притежавал 15 имота по цял свят, четири яхти, остров на Бахамите, частен самолет и бижута и произведения на изкуството на стойност милиони долари.
 
Източник: investor.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив