Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Алея ще свързва Бургас със Сарафово

Музей на авиацията да бъде открит в Сарафово бе една от идеите, споделени от зам.-кмета Красимир Стойчев на поредното обществено обсъждане на бюджет 2011, проведено в бургаския квартал. В него се включи и директорът на Териториална дирекция „Изгрев" Мария Михалева.

 
Предвижда се детелината за Сарафово да бъде изцяло осветена, да се изгради алея от Морската градина на Бургас до квартала. Ще бъде асфалтиран паркингът при входа на Сарафово, а на две улици - „Брацигово" и „Октомврийска" - предстои основна реконструкция.
 
В бюджет 2011 на община Бургас са предвидени още средства за разширение на канализационната мрежа, както и подмяна на осветлението по ул. „Октомврийска". Проектира се и нова детска ясла.
 
Тази година трябва да започне работата по проекта за строителство на шумоизолираща стена около летището, с което ще бъде решен един от най-наболелите проблеми за жителите на Сарафово - шумът от самолетите. Ще се работи и по идеята за изграждане на рибарско пристанище.
 
Сред поставените въпроси от жителите на квартала, предимно млади хора, бяха въвеждането на синя зона, основно почистване на улиците преди началото на сезона, ограждане и осветление на гробищата, обособяване на пешеходна зона до плажа.
 
Източник: burgasinfo.com

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив