Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Акция "Стърчащи жици" в Пазарджик

Всички собственици на кабелни телевизии и интернет доставчици до месец трябва да премахнат  жиците, които висят във въздуха, тъй като съгласно Закона за устройство на територията те са незаконни.  Това разпореди кметът на Пазарджик Тодор Попов след среща с директори на кабеларки и интернет доставчици преди дни.


Според чл. 137, т. 4 "електронните съобщителни мрежи и съоръжения, изграждани в урбанизирани територии с високо и средно застрояване" попадат в строежи четвърта категория, за които се изисква разрешение.
 
Според на главния архитект на Пазарджик Кръстьо Танков, всяко едно окабеляване трябва задължително да бъде съпроводено с проект. Повечето от разпространителите на интернет сигнал обаче работели полулегално и не ходели изобщо до общината за разрешително.
 
Архитект Танков предположи, че при бъдещето рязане на жици доставчиците ще мълчат и няма да признават собственост над кабелите, за да не отнасят глоби.
 
Ако до месец, когато изтича гратисният период за премахване на въздушните жици, това не бъде изпълнено доброволно, от местната община ще предприемат крути мерки срещу нарушителите и с автовишка кабелите, по които тече тв сигнал или интернет, ще бъдат срязани служебно.
 
Отсега пазарджишки шефове на кабеларки се заканват да повишат цените на месечната услуга за телевизия или интернет, тъй като предстоящото окабеляване под земята ще удари бюджета на фирмите с разходи по монтирането, съобщи в. "Монитор".
 
Разбитата асфалтова настилка също ще трябва да се възстанови и това ще бъде най-вероятно за сметка на клиентите ни, коментира един от нет доставчиците.
 
Източник: Econ.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив