Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Акция 'Багер' в Слънчев бряг

Акция "Багер" срещу незаконното строителство започва от днес в курорта Слънчев бряг. Събарянето на нерегламентираните обекти започва в 9 часа сутринта под ръководството на община Несебър, съобщиха от ръководството на комплекса.

 
Сборният пункт е пред хотел "Котва", там ще паднат и първите търговски обекти. Акцията ще се охранява от униформени полицаи. Над 300 незаконни сергии в Слънчев бряг ще бъдат сринати с багери. Повечето от тях се намират по пешеходната крайморска алея. В списъка за принудително премахване фигурират кебапчийници, павилиони за дюнери и закускии малки магазинчета тип "каравани", съобщи в. "Монитор".
 
От общинската администрация в Несебър уточниха, че всички констатирани незаконни обекти са преместваеми и са с временен статут. Затова и събарянето им е в правомощията на общината, а не на Районната дирекция за национален строителен контрол (РДНСК).
 
Много от незаконните обекти са изградени върху терени, собственост на хотелиерите в комплекса, а други пък са поставени върху общински терени. Най-предприемчивите търговци стигнаха дотам, че започнаха да заграбват дори тротоари и пешеходни алеи, разпъвайки тенти, маси и всевъзможни стойки със стоки. Заради стотиците незаконни сергии пешеходната зона в комплекса почти изчезна.

В разгара на туристическия сезон тази година хотелиерите поставиха въпроса пред вътрешния министър Цветан Цветанов и поискаха проблемът веднъж завинаги да бъде решен. Проверката на общинските власти в Несебър още тогава установи, че незаконните обекти в Слънчев бряг надхвърлят 300. За  130 от тях вече има издадени заповеди за премахване.

Според сметките на общинарите до края на месеца ще бъдат разрушени първите 70 сергии.
 
Източник: econ.bg
Снимка: riu.com

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив