Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Rockefeller инвестира 20 млн. евро в Пловдив в първата си сделка у нас

 

Rockefeller Group направи първата си сделка в България, инвестирайки 20 млн. евро в търговски парк в Пловдив.
 
Сделката е направена чрез инвестиционния фонд Europa Capital LLP, който управлява европейските инвестиции на американската Rockefeller.
 
Europa Capital, основният партньор на фонда за инвестиции в имоти на развиващите се пазари Europa Emerging Europe Fund, стъпи на българския пазар чрез споразумение за придобиването на Retail Park Plovdiv от Landmark Property Management, се казва в съобщение на Europa Capital.
 
Retail Park Plovdiv разполага с отдаваема площ от 26 хил. кв. м, а наематели в него са търговски вериги като Baumax, Deichman, DM, Техномаркет, Sport Depot, Пикадили и др.
 
Проектът ще бъде управляван от Alfa Property Management.
 
Retail Park Plovdiv бе открит в края на 2008 г. след инвестиция от над 21 млн. евро.
 
Инвестиционната компания Landmark е основана през 2005 г. в Люксембург, като сред първоначалните акционери бе и исландският милиардер Тор Бьорголфсон. През 2007 г. тогавашните управители на българското подразделение на компанията - Ричард Макдоналд и Таня Косева-Бошова придобиха контрол над дружеството. Компанията управлява редица търговски и бизнес сгради в София и страната.
 
В средата на 2008 г. компанията стана обект на още една продажба, когато бе придобита от контролираната от Иво Прокопиев Алфа Дивелопмънтс ЕАД .
 
Стъпването на Rockefeller Group в Европа бе обявено още през октомври 2010 г., а през март същата година стана ясно, че Europa Capital се оглежда за покупката на офис сграда в София.
 
Europa Capital проявява интерес към българския пазар още от 2007 г., когато един от нейните директори Тим Норман съобщи за Investor.bg, че води преговори за придобиването на търговски обект в България.
 
От 1995 г. насам Europa Capital е създала 6 фонда за имоти, които са осъществили 70 инвестиционни сделки на стойност над 6,5 млрд. евро в 17 страни на континента.
 
Източник: investor.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив