Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

ING създава фонд за инвестиции в зелени офиси в Европа
ING Real Estate Investment Management (ING REIM), една от най-големите компании за управление на инвестиции в имоти в света, планира да създаде фонд за инвестиции в енергийноефективни офис сгради в Европа.
 
Най-големият проблем при тези инвестиции е намирането на подходящ продукт, коментира Лео Вайденаар, управляващ директор на фонда, цитиран от PropertyEU.
 
„Има прекалено много малко предприемачи със сгради, които ще бъдат съобразени с европейските екологични закони след пет до десет години“, коментира той.
 
Той е на мнение, че в бъдеще ще има все по-голям интерес към инвестиции в офис проекти от страна на институционални инвеститори. Последните обаче ще бъдат много внимателни при избора си на подходящите проекти за инвестиции.
 
Вайденаар обаче смята, че в момента пазар за такива инвестиции в Европа почти не съществува. Интересът към в Испания е нулев, а в Германия и Холандия – минимален.
 
„Все още обаче не съм оптимист, тъй като дори на най-добрите офис пазари в Германия (Хамбург и Мюнхен) наемите падат. Единствено на офис пазара в Париж има известно подобрение“, коментира той.
 
От ING REIM все пак очакват инвеститорите да инвестират в нови фондове за в бъдеще, тъй като множество фондове и компании все още управляват капитали „за милиарди“, които чакат подходящи инвестиционни продукти.
 
Самата ING REIM има 20 фонда, които в момента променят инвестиционната си структура и понижават нивото на ливъридж. Преди кризата те работеха с 60% заемен капитал, като това ниво в момента ще бъде понижено до 30-40%.
 
По-рано тази година ING обяви, че смята да създаде фонд с капитал от 3 млрд. евро за инвестиции в търговски площи в Европа.
 
Източник: investor.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив