Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

EVN установи кражби на електроенергия за над 1,5 млн. лева

EVN Bulgaria установи кражби на над 9 млн. киловатчаса електроенергия през 2010 г., което е 2 пъти повече в сравнение с 2009 г., съобщиха от дружеството. Загубите от консумираната, но незаплатена електроенергия се изчисляват на над 1,5 млн. лева.

 
Служители на компанията са извършили проверки в 45 617 битови и стопански обекти на територията на дружеството в Югоизточна България за коректно използване на електроенергията. Проверките обхванали електромери, часовникови превключватели, начини и схеми на свързване и трафопостове.
 
Резултатите от извършените проверки показали, че в 1632 случая има установени отклонения или нарушения на Закона за енергетиката и утвърдените от ДКЕВР общи условия на договорите за продажба на електрическа енергия.
 
За 2009 г. пък били разкрити кражби на 4,1 млн. киловатчаса електроенергия в 619 случая на неправомерна употреба.
 
Ръководството на EVN Bulgaria изразява своето безпокойство от нарастващата тенденция, която засяга интересите на всички клиенти на дружеството, които коректно заплащат консумираната електроенергия.
 
От EVN Bulgaria увериха, че ще продължат с постоянните проверки на цялата територия, обслужвана от дружеството в Югоизточна България. Кампанията е част от мерките на дружеството за по-ефективен енергиен контрол и осигуряване на по-високо качество на измерването на електрическата енергия.
Всеки Клиентски енергоцентър (КЕЦ) е оборудван с апаратура - еталонни електромери, с които на място се проверяват клиентските съоръжения, без да се налага прекъсване на електрозахранването.
 
Като част от кампанията за борба с некоректните действия EVN Bulgaria създаде специален телефон за сигнали на граждани. Номерът, на който могат да се подават сигнали е 0700 1 7777. Обаждането на него е на цената на един градски разговор. Анонимността е гарантирана, твърдят от дружеството.
 
Източник: trud.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив